blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Bijgerechten
Salades

4 personen


10 min


  • 6 pomodori tomaten of gewone tomaten
  • 1 rode ui of een paar sjalotjes
  • 1 blikje ansjovis
  • 1 teentje knoflook
  • Wat groene en zwarte olijven
  • 2 el olijfolie
  • ½ citroen
  • Gemalen zwarte peper
  • 2 el kappertjes
  • Verse peterselie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
 

Zomerse tomaten salade Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 

Deze zomerse tomaten salade, in Italië bekend als 'Insalata di pomodori', smaakt heerlijk als bijgerecht op warme, zonnige dagen. 

Bereidingswijze:

  • Gebruik een Foodprocessor of de Hoge Snelheidrasp om de ui heel fijn te snijden.
  • Doe de fijngesneden ui, in blokjes gesneden tomaten, kappertjes, wat klein gesneden olijven, ansjovis, een teentje knoflook, wat fijn gesneden verse peterselie en wat gemalen zwarte peper in een mengkom . Schenk hier een paar eetlepels olijfolie en wat Italiaanse kruiden over.
  • Pers een halve citroen uit en schenk dit ook over de salade heen. Meng alles goed door elkaar en laat het een uurtje koelen in de koelkast.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie