blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

20 personen


150 min


Voor ongeveer 20 stuks:

  • 150 g eiwit
  • 300 g kristalsuiker


Optioneel:

  • Kleurstof
 

Zwitserse meringue Toegevoegd door: Patricia Rovers

 
 

 

Er zijn drie typen meringue: Franse, Italiaanse en Zwitserse. Het Zwitserse schuim heeft een steviger textuur en dat maakt het geschikter voor dit recept voor schuimkoekjes.

Belangrijk: gebruik altijd verse eieren en een schone kom.

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Stel je Cooking Chef Gourmet keukenmachine in op het programma Zwitserse meringue. Bevestig het roeraccessoire en de ballongarde. Doe de eiwitten en de suiker in de kom en start de machine.
  • Houd de hoge snelheid knop 5 seconden ingedrukt, zodat je met hogere temperatuur op hoge snelheid kunt mixen.
  • Zodra het eiwit stijf is geklopt, voeg je de kleurstof toe. Doe het eiwit in een spuitzak met spuitmond en spuit er mooie rozetjes van.
  • Bak de meringue langzaam in 2 uur af in de voorverwarmde oven. Laat na het bakken afkoelen in de oven. De meringues zijn goed als je ze makkelijk van het bakpapier af kan halen.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

wendy 

Beste Marlies, hartelijk dank voor uw reactie. Voor de Cooking Chef keukenmachine zónder automatische programma voor meringue, kunt u het andere recept voor Meringue op deze Clubsite volgen: https://www.kenwoodclub.nl/recepten/meringue

Veel kookplezier!
Het Kenwood Team

Marlies Diederen 

Heel leuk zo’n instelling maar wat moet je bij de minder nieuwe versie van de Cooking Chef erop instellen?

reageren

Plaats jouw reactie